השירותים שלנו









מבדק ה-MOXO, מבדק ממוחשב המסייע באבחון מוקדם של הפרעת קשב וריכוז (ADHD) וכולל מערכת מסיחים שמיעתיים וחזותיים.
למבדק שתי גרסאות: מבדק לילדים בגילאי 6-12 (15 דקות) ומבדק מבוגרים בגילאי 13-70 (18.5 דקות). המבדק מבוסס תמונה ללא מגבלות שפה.
המדדים הנמדדים במבדק ה – MOXO הינם קשב, תזמון, אימפולסיביות והיפראקטיביות. בתום המבדק מתקבל פרופיל קשבי של הנבדק, התוצאות הנן אובייקטיביות וישנה השוואה מידית של תוצאות הפרופיל הקשב לנורמה ישראלית ובינלאומית עדכנית.
את מבדק ה – MOXO מעבירים אנשי מקצוע מורשים והוא מסובסד על-ידי מרבית הביטוחים המשלימים של קופות החולים בישראל. המבדק משמש ככלי עזר בתהליך האבחון. רופא מומחה כגון נוירולוג או פסיכיאטר, הם אלו הקובעים את האבחנה ואת הטיפול המתאים
אבחון פסיכולוגי נועד לברר האם ישנם קשיים רגשיים הפוגמים בתפקודו הלימודי של ילדיכם. באבחון פסיכולוגי ייערכו מבחני אישיות, הערכת אינטליגנציה ובנוסף, יכלול האבחון שיחה עם ילדיכם.
הערכת אינטליגנציה נעשית על מנת לקבל תמונה כוללת לגבי הפוטנציאל הגלום בילדיכם. יחד עם זאת חשוב להדגיש, באבחון זה אין בדיקת תפקודי למידה ועל כן ייתכן כי תוצאות הערכת האינטליגנציה יושפעו לרעה מלקויות למידה שלא יאותרו באבחון פסיכולוגי. לכן, פעמים רבות יומלץ על עריכת אבחון פסיכו-דידקטי.
במידה ויימצאו קשיים רגשיים תינתן המלצה לבניית תכנית התערבות שתסייע לילדיכם להתמודד עם קשייו.
אבחון דידקטי עוסק ובודק את היכולת הלימודית ונעשה כחלק מהערכה כוללת של ליקויי למידה, במהלך האבחון ייבדק התפקוד בקריאה, כתיבה, הבנת הנקרא ,מתמטיקה ואנגלית. בנוסף בודק האבחון האם גורמים נוספים, כמו: גורמי קשב, תפקודי זיכרון וחשיבה, משפיעים על תפקודיו הלימודיים של הילד. כמו כן ייבדק האם נדרש המשך אבחון לבירור אותם גורמים.
לדוגמא: ייבדק האם הפרעות קשב וריכוז הן אלו המנמיכות את הישגיו הלימודיים של המאובחן והאם נדרש המשך בירור נוירולוגי.
במידה ויתגלו לקויות למידה, תינתן המלצה לבניית תכנית התערבות בהתאם לצרכים.
תלמידים עם לקויות למידה מתמודדים עם קשיים בתהליך התפתחותם ובמהלך לימודיהם במערכת החינוכית. הקשיים באים לידי ביטוי בהיבטים לימודיים בצד קשיים בתחומים חברתיים, רגשיים והתנהגותיים. לקות הלמידה משליכה על התפתחותם התקינה של התלמידים ועל מיצוי יכולותיהם המגוונות, כבר בשלבי חינוך מוקדמים, זאת משום שהם נוטים לספוח אליהם מכלול של קשיים נוספים ההופכים את הבעיה לרב-ממדית הנוגעת לכל תחומי החיים.
אבחון פסיכו-דידקטי מעניק לילדיכם תמונת מצב על קשייו מכל התחומים ובעיקר בתחום הלימודי, ומנחה את ההורים בבניית תכנית עבור ילדיכם.
אבחון פסיכו-דידקטי מורכב משני היבטים: פסיכולוגי ודידקטי. האבחון הפסיכו-דידקטי מתבסס על ההנחה שהתחום הפסיכולוגי והתחום הדידקטי קשורים זה בזה, וכי קשיים אקדמיים יכולים לנבוע לא רק כתוצאה מלקויות למידה, אלא מקשת של גורמים, הכוללת גם בעיות רגשיות או בעיות קשב. לכן, מורכב האבחון הפסיכולוגי ממספר נדבכים נוספים, שאינם קיימים באבחונים הדידקטיים.
אבחון פסיכו-דיאגנוסטי נועד לבדוק את מצבו הרגשי של האדם.
כלי הבדיקה באבחון זה הם מבחני אינטליגנציה ומבחני אישיות השלכתיים. השימוש במבדקים אלו נעשה רק על ידי פסיכולוגים קליניים.
מטרת האבחון הינה קבוע את מצבו הנפשי של המאובחן, לבדוק האם סובל מדיכאון, לזהות קיום הפרעות נפשיות וכן איתור נקודות חוזק וחולשה.
אבחון זה נעשה לילדים שתפקודם הרגשי חריג, לקביעה משפטית של אחריות הורית, לעזרה באבחנה מבדלת פסיכיאטרית וכן לצורך חוות דעת משפטיות.
אבחון רצף האוטיזם (PDD) נחוץ, כאשר מתעורר ספק לגבי הימצאותו של ילד על הספקטרום האוטיסטי, מומלץ לעבור אבחון מוקדם ככל האפשר. על-פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, האבחון נכלל בין שירותי סל הבריאות ונמצא באחריותן של קופות החולים.
אוטיזם הוא רצף שלם של הפרעות, המאופיינות בקושי לקיים אינטראקציה חברתית ותקשורתית, יחד עם טווח מוגבל מאוד של תחומי פעילות ותחומי עניין.
הרצף האוטיסטי (PDD) מתבטא בכך שברמות נמוכות של אוטיזם יכולה להתקיים מידה מסוימת של תקשורת, ואילו ברמות הגבוהות, התקשורת אינה אפשרית בכלל – הלוקה בתסמונת אינו מתקשר ואינו רוכש שפה או תחליפי שפה בכלל. בין נקודות הקיצון על הקשת האוטיסטית, נמצאות אינסוף אפשרויות של ביטוי לאוטיזם.
אבחון שיכלול בדיקה גופנית, נירולוגית, התפתחותית ורגשית, בהתאם לכללים של חוזר מנכ"ל משרד הבריאות (המבוסס על הגדרות DSM-5), יהיה קביל במוסדות המדינה הרלוונטיים לצורך קבלת הזכויות הניתנות לאנשים על רצף האוטיזם. יחד עם זאת, אבחונים שבוצעו על-פי ההגדרות הישנות של DSM-4 יהיו תקפים בתביעה לגמלת ילד נכה, אם נערכו עד יום 01.06.2014 (ללא קשר למועד הגשת התביעה).
המעבר מהגן לכיתה א' הינו קשה ומורכב מהיבטים רבים.
מסדר יום הכולל ברובו סיפור, משחק וציור, עוברים הילדים לסביבה חדשה הכוללת צוות חינוכי חדש, חברים חדשים וסדר יום שונה ועמוס יותר הכולל מטלות דידקטיות וגרפו מוטוריות רבות.
אבחון בשלות לכיתה א' נועד לבדוק האם ילדיכם מוכן מבחינה רגשית, חברתית, מוטורית וקוגניטיבית ועל כן חשיבותו הרבה. אבחון זה עשוי לסייע לילדיכם לצלוח את המעבר המאתגר בצורה חלקה וטובה יותר.
בנוסף, גם במקרים בהם מוכנותו של ילדיכם לכיתה א' מוטלת בספק, מומלץ לעבור אבחון זה.
אבחון לוועדת: השמה / שילוב / רווחה / ביטוח לאומי
ועדות שונות, בניהן ועדת השמה / ועדת שילוב / ועדת רווחה או ועדות השונות של הביטוח הלאומי, פועלות ברשויות המקומיות מכוח חוק החינוך, במטרה לקבוע האם ילד עם צרכים מיוחדים צריך ללמוד במסגרת של החינוך המיוחד.
על-פי החוק, יש לתת עדיפות ככל הניתן להשמתו של תלמיד במסגרת החינוך הרגיל, תוך מתן מענה לצרכיו במסגרת זו.
ועדות ההשמה, וכן ועדות נוספות העוסקות בחינוך, הינן ועדות מקומיות המורכבות מאנשי מקצוע ונציגי הורים.
תרפיה באמנות הינו טיפול רגשי אשר בכוחו לסייע במגוון רחב של קשיים ביניהם דימוי נמוך, קשיים בתקשורת חברתית, חרדות, התמודדות עם שכול , טראומה, ויסות רגשי.
ייחודיות הטיפול בעובדה שהתקשורת שבין המטופל והמטפל וההתערבויות הטיפוליות מתאפשרות אף בדרכים שאינן מילוליות, כמו ציור, פיסול ודרכי הבעה יצירתיות (הטיפול אינו מצריך רקע בתחום האומנות),
הטיפול מתאים בעיקר לילדים ונוער אשר קיים הקושי הורבלי. והיכולת לבטא את רגשותיהם ואת חוויותיהם.
תהליך הטיפול מהווה תוצר של הקשבה לרצון ולצורך של המטופל.
תוכן המפגש משתנה בהתאם למטופל.